Залишилось ну зовсім трішки і ми тебе здивуємо!
Залишилось ну зовсім трішки і ми тебе здивуємо!
У кошику порожньо і від цього йому сумно!
Для пересічного представника Західної культури японська кухня може здатись досить екзотичною, а в чомусь навіть взагалі дивакуватою. Справа не лише у відстані, а й в тому, що у тих кілометрах, що між Європою та Азією зосереджений великий культурний розрив, різний погляд на світ та на самих себе. Більш того, Японія — це острівна країна, яка деякою мірою відділена навіть від Азії, тому протягом століть розвивалась з чітким усвідомленням того, що крім Японії більше немає нічого. Тож яка на смак ця країна та що спробувати, щоб відчути той самий смак? На ці та інші питання відповідає команда Кілограм Суші.
Традиція для японця — це не просто дань поваги нащадкам, а справжні правила життя на кожен день. Настільки вони поширені тут! Традиціями оповито майже все: починаючи від побуту й закінчуючи одруженням. Проте є одна особливість, яка й розкриває японський підхід до справи. “Старе не забувай, але й новому научайся” — так можна його виразити, бо разом з такою глибокою шаною до традицій у японцях прекрасно уживається жага до інновацій. Погодьтеся, Японія давно вже стала синонімом однієї з найвисокотехнологічніших країн світу, якщо не найвисокотехнологічною. Таке поєднання різних по часу, але близьких по духу підходів простежується й у кухні. До речі про неї...
Національна кухня Японії — то диво і зараз Ви зрозумієте чому. Уся справа в тому, що завдяки своїй скелястій поверхності й не найприємнішим погодним умовам, землі Японії з давніх-давен не могли похвалитись родючістю. Що тут було: море, поля і скелі. А яка національна кухня з цього вийшла? Рамен, суші, сашімі, суп-місо, соба — і це лише частка того, чим може похвалитись японська національна кухня. Що вже казати про традиції вживання їжі, до яких не так легко призвичаїтись, проте так легко закохатись.
Процес споживання суші виглядає немов витвір мистецтва — настільки тут усе витончено, а все завдяки особливому підходу та приладам, що їх японці використовують. Особливих відмінностей між вживанням суші та ролів немає, головне, не надкушувати половину, а з'їдати весь рол повністю. За давньою японською традицією, якщо Ви торкнулися соїми паличками якогось ролу — Ви обов’язково мусите його з’їсти й ніхто крім Вас немає права його чіпати. Ще одне важливе правило — вмочати в соус саме рибу, а не рис, адже якщо рис поглине забагато соєвого соусу, то вважається, що смак цього ролу буде зіпсовано. До речі про це...
Японська кулінарна традиція відрізняється від кухонь інших країн світу ще й тим, що використовує слабку, більш того — мінімальну обробку приправами. Рис для суші навіть не підсолюють — усі приправи подаються до столу разом з готовими стравами, щоб клієнт сам визначав їх смак. А щоб смаки різних видів суші не змішувались поміж собою, тут додають благородний імбир, який очищує смакові рецептори й дозволяє насолодитись справжнім смаком суші.
Усі овочі використовують тут лише “у сезон”, адже лише так можна гарантувати якість страви. Насправді, це пов’язано з тим, що ще багато років тому не було жодних холодильних камер, тож свіжі овочі взимку — це була нісенітниця.
Тут ми підходимо до ще одного не менш важливого моменту, а саме — вигляд страви. Давня японська приказка звучить так: “Справжня страва повинна спочатку наситити око, а вже потім шлунок”. Дійсно, для японців зовнішній вигляд страви не менш важливий за її смак та користь для організму. Що казати, коли безліч Інстаграм-сторінок заслужено прикрашають різнокольорові суші-сети. Так, суші за правом вважаються одними з найфотогенічніших страв у світі — переконайтесь самі! Просто зателефонуйте до Кілограм, замовте та насолодіться справжнім смаком японських традицій у колі близьких серцю людей.
Кілограм Суші Проджект — смак Японії в Україні!